Att inreda minimalt

Standard

Kanske har du som många andra bytt boende från ett stort hus till en mindre lägenhet när du gått i pension. Detta kan bli en utmaning då man är van att ha stora ytor att röra sig på och med. Tro oss du kommer att vänja dig och det kan ta lite olika lång tid innan du bott in dig i den nya lägenheten.

Mer sängplatser

Kommer man från ett stort hus med många rum så kan det kännas väldigt trångt att flytta in i en lägenhet. Man får anpassa sig och sin inredning på bästa sätt till sitt nya boende. Hos de flesta så kanske sängplatser för familj med barn är det största problemet då man inte har så många rum att välja på. Ta en titt hos PMI Hotellinteriör och deras Capacity Bed som oftast säljs till hotell som extra bäddar i mindre hotellrum. Detta kan vara ett bar sätt att utöka sängplatser i en trång lägenhet.

Skala bort saker

Det får inte plats allt som en gång fanns i huset så det gäller att skala bort saker som man inte behöver i hemmet. Det gäller att minimera vilka möbler som ska finnas kvar i det nya boendet och vad som kan säljas respektive slängas. Finns det ekonomisk möjlighet så kanske det bästa är att köpa helt nya möbler till den nya lägenheten då det är lättare att anpassa nytt istället för en stor soffa som passade perfekt i huset. Var krass när det gäller att välja vad som ska vara kvar och inte.

Finurliga lösningar

Det finns en del finurliga lösningar då det kommer att skapa utrymme i ett litet rum. Ett sätt kan vara att montera upp hyllplan upp under taket för att kunna ställa upp saker som man inte dagligen använder. Skaffa genomskinliga plastlådor så ni ser vad som ni packar i dessa lådor. Då blir det enklare att hitta saker som ni ska använda. Har ni högt i tak så kanske en stege kan vara bra att införskaffa så ni enklare kommer åt era saker. En gammal trästege kan dessutom bli en snygg inredningsdetalj.