Att komma upp i åren

Standard

Att komma upp i åldern gör att mycket blir lite besvärligare, att kunna odla som man gjort tidigare tar på krafterna. Stela leder och trötta fötter gör att man inte kan hålla på som man gjort tidigare. Fördelen är ju att man själv bestämmer vilken takt man ska hålla. När det blir för jobbigt så går vi in och sätter på en kaffepanna och vilar ett tag!

Vit rosVi trädgårdsbrudar har diskuterat detta att komma upp i åren och några av oss har faktiskt gått in på det Vita Arkivet för att förbereda oss och våra anhöriga när det oundvikliga sker. Någon har även hittat en gravsten i ett stenkompositmaterial som gör att stenen i sig är väldigt lätt jämfört med en traditionell gravsten men också väldigt lätt att hålla ren. Man kan även designa och lägga till fotografier på dessa gravstenar och det tyckte vi lät väldigt spännande och intressant.

Att bli äldre har både sina för- och nackdelar. Om man blir visare med åldern det är nog väldigt olika från person till person, men mer erfarenhet får man i alla fall och det kan hjälpa till vid många tillfällen. Att vi har den gemenskap som vi har är till stor glädje för oss alla. Vi träffas ju regelbundet och för det mesta så diskuteras odling i alla dess former. Och ibland blir det djupare diskussioner som just detta att komma upp i åren och hur vi vill ha det den dagen då vi har planterat vår sista blomma.

För att underlätta för våra släktingar och vänner så är det bra att prata om dessa saker, vissa vill har det på ett sätt och andra på ett annat sätt. Efter vi lämnat jordelivet så kanske det inte spelar någon större roll, men det kan kännas bra för de som är kvar att veta att man ville ha det på ett speciellt sätt. Vilka sånger som ska sjungas på begravningen och vad som ska serveras på den minnesstund som eventuellt kommer efteråt.