Få lite hjälp därhemma

Standard

Visst är det bra att kunna få lite hjälp därhemma, speciellt när man kommit upp lite i åldern. Pensionärerna försöker så gott det går att fixa och dona hemma, men ibland kanske inte orken riktigt finns där för att ordna med olika saker i hemmet.

home cleaning

Har man tur så finns det barn och barn-barn som kan ställa upp och hjälpa till men det är inte alltid de har tid att kunna på kort varsel åka iväg för att hjälpa till. En kanske inte ens har några släktingar som kan ställa upp när behovet är som störst. Nox är ett företag som hjälper till med hushållsnära tjänster, med rut-avdrag så behöver det inte kosta fullt pris för en städtjänst. Det kanske räcker med en eller två gånger i månaden och sedan så fixar man själv däremellan. Det underlättar för vem som helst att få den tjänsten där hemma.

Tyvärr så har det blivit en del nya regler med Rut- och rotavdrag, kolla upp Konsumentverket för mer info. Nu är inte Rut det som drabbades värst av förändringarna, man får fortfarande avdrag för halva kostnaden av jobbet och är du över 65 så är det precis som tidigare, om åldern är under 65 så halveras skattereduktionen till 25.000:- och per person. Rot-avdraget däremot det sänks till 30% med en max skattereduktion på 50.000:-

Lite tråkigt med dessa förändringar kan det tyckas eftersom det känns som om Rut och Rot var ett lyckat sätt att kunna få hjälp till en lägre kostnad. Men som det ser ut så kan det fungera riktigt bra för de som är över 65, i alla fall ett tag till.