Få mer tid för trädgården

Standard

Det är sommar, solen skiner och ute doftar det från alla växterna, men saker som att städa, handla mat och tvätta kan ta upp tid som man skulle vilja tillbringa i trädgården. Det måste inte vara så. Nu för tiden så kan man anlita ett företag för att utföra mycket av hushållsarbetet.

garden-plants-growing-in-wooden-box

Cleaning

Städning är ett av de områden där många väljer att låta någon annan utföra jobbet. Det finns flera företag som man kan anlita och man bestämmer själv om man vill ha en regelbunden städning eller om man bara vill ha hjälp vid enskilda tillfällen.

Ett av de företag som erbjuder städning är Anbeldo. Något som är bra med dem är att man på deras sajt enkelt kan se vilka moment som ingår i olika sorters städning och vilka tjänster som man kan välja att lägga till. Ett exempel är om man väljer att köpa hemstädning så ingår bland annat putsning av speglar, tömning av papperskorgar och rengöring av toalettstolen medans diskning är en tjänst som man kan få om man betalar lite extra. Att anlita en städfirma kan om man väljer rätt vara både bekvämt och ge dig mycket extra tid.

Ett annat sätt att spara tid är att beställa en matkasse. Det finns flera företag som säljer färdiga matkassar och du slipper fundera på vad det blir för middag. Innan man väljer vilken kasse man vill ha så kan man jämföra dem på matkasseguiden.se. Där kan du hitta en matkasse som passar just dig oavsett om du är laktosintolerant, vegetarian, har barn, vill gå ner i vikt eller har några andra särskilda önskemål. Det finns även företag som kan laga maten åt dig eller ta hand om din tvätt.

Om du tycker om att göra vissa trädgårdssysslor men inte andra så kan du leja bort de som du inte vill göra. Det kan till exempel vara att du rensar och planterar i rabatterna själv men betalar för att någon ska klippa gräset.

För en del av tjänsterna så kan man få rutavdrag något som man kan läsa mer om på Skatteverkets sajt.

Hur mycket hjälp du vill ha bestämmer såklart du själv, men ingen kan väl neka till att det vore skönt att ha mer tid över till det som man verkligen tycker om.