Gör det lättare för brevbäraren

Standard

Eftersom vårt mål är att ge dig inspiration att vara ute mer i trädgården kommer du här få tips om hur du inte bara gör ditt hus snyggare och mer personligt, utan om hur det även kommer att göra livet lättare för brevbäraren.

brevlådor

Fasadsiffror

Brevbärarna blir glada när de klart och tydligt ser numren på husen och slipper chansa eller leta efter rätt hus. Du kan också se siffrorna som något du pryder ditt hus med för fasadsiffror måste inte vara massproducerade och ha en tråkig design. Om du tillverkar siffrorna själv kan du påverka utseendet mest, men du begränsas då ofta av att du måste hålla dig till träsiffror, som är lättast att tillverka på egen hand. Du kan därför i stället vända dig till specialister som tar hand om tillverkningen av fasadsiffrorna. Fasaddekor är ett företag som tillverkar siffror i akryl/plexi. Det innebär inte att det blir opersonligt för de ger dig gott om möjligheter att designa utseendet på siffrorna själv.

Gör din egen brevlåda

Att göra sin egen brevlåda är ett av de bästa sätten att sätta din egen prägel på huset. Fördelarna med att göra den i trä är att det blir billigt och inte heller kräver särskilt mycket jobb. Du kan lätt ge den ett unikt utseende och dessutom är den rolig att tillverka själv. En bra beskrivning av hur du går till väga hittar du på DinByggare.se. Om du tycker att dess utseende är för enkelt kan du använda den att utgå ifrån och göra om designen.

Skotta om vintern 

När det är vinter och snön ligger tjockt finns det än mer man kan göra för att underlätta för sin kära brevbärare. Det första och kanske viktigaste är att vid behov skotta så att brevbäraren kommer fram till brevlådan. Tänk också på att brevbäraren antagligen vill kunna köra direkt fram med bilen, något som ibland kräver att ni skottar lite extra.  Den andra delen i vinterförberedelserna för brevbärarna är att det även bör vara sandat fram till brevlådan.

brevlåda täckt med snö

Om problem ändå uppstår

Om problem ändå skulle uppstå för brevbäraren under leveransen, till exempel att brevlådan är täckt med snö, så är allt ännu inte över. Breven lagras då på postkontoret och skickas då istället med vid nästa leverans. Om du vet att du skulle fått ett akut brev och inte har möjlighet att vänta till dess så finns möjligheten att själv hämta ut breven på postkontoret.