Möbler till trädgården

Standard

Trädgården är ju olika saker för olika personer, men något de flesta vill ha i sin trädgård är en plats att sitta på och bara ta det lugnt en stund. Man behöver ju inte skapa en helt uteplats för att göra detta, men även om man bara vill ha en passande stol gäller det att tänka till lite extra på vad det är man köper.

Möbler man har planerat att ha utomhus har ju lite fler krav på sig än inomhusmöbler då de ju måste kunna klara av betydligt större temperaturförändringar och en hel del väta. Det är av denna anledning som man rekommenderar ett par specifika material för trädgårdsmöbler.

Det främsta bland dessa är teak , ett träslag från Indien som inte bara är motståndskraftig mot väta utan även andra angrepp. En del försäljare har specialiserat sig på möbler i just detta material och kan erbjuda en bra variation av de mest eftersökta trädgårdsmöblerna.

Ett bra grundläggande set är två stolar och ett litet bord. Detta får nästan säkert plats även om man har en liten trädgård, eller en stor trädgård med lite ledig gräsyta för den delen.

En gång i tiden var det väldigt populärt med färggranna platsmöbler utomhus, och medan de fortsätter att sälja har majoriteten gått ifrån detta och satsat på mer naturliga material. Mellantinget mellan naturmaterial som trä och plats är förstås rotting, som ju även har sin charm. Detta vävs ofta över kroppar av aluminium och klarar sig också väldigt bra utomhus.

Men allt beror ju på vilken typ av plats man vill ha i trädgården. Ska man till exempel inreda en hel uteplats kommer man ju behöva lite mer tips än bara vilka möbler man bör använda. Sajter som Sköna Hem kan hjälpa till med lite inspiration och har säkert ett och annat tips man inte hade tänkt på tidigare.