Trädgårdsarbetet under våren

Standard

När våren kommer börjar det alltid klia i fingertopparna och vi vill alla ut i trädgården och arbeta. Det finns mycket att göra och det går att sätta igång med förberedelser redan när snön börjat smälta bort.

Förså inomhus

För att få en kickstart på allt du vill odla under våren är det bäst att förså inomhus. Det finns mängder med plantor du kan göra detta med och har du inte redan börjat är det dags att beställa hem lite fröer. Ge plantorna bra jord och vattna dem regelbundet medan du väntar på att få plantera dem utomhus.

Fixa till gräsmattan

Gräsmattan ser aldrig ut som sitt bästa när våren först börjar. Löv och grenar från sena hösten ska till att börja med bort. Men du bör arbeta igenom hela gräsmattan med en räfsa för att få bort saker som vissna blad och liknande. Det är dock viktigt att du väntar tills gräsmattan har torkat efter all snö har smält. Annars riskerar du att göra mer skada än nytta.

Rensa ogräs och vissna blommor

Att tidigt ta itu med ogräset kommer alltid vara en fokus för vårens trädgårdsarbete. Och då de inte ha hunnit få ordentliga rötter än kan du ofta få bort ogräsplantorna bara genom att kratta rabatterna. Se också till att ta bort vissna perenner som stått över vintern-

Rensa träd och buskar

Har du träd och buskar i trädgården är det dags att även ta en titt på dessa. Du kan säker hitta en del döda grenar och nu är det rätt tillfälle att klippa av dessa så de kan fokusera energin på rätt ställe under våren.