Våren och trädgårdsarbetet

Standard

Vårtider är alltid spännande bland oss som gillar att vara ute och påta i trädgården. Många har säkert sysslat med lite odling inomhus under vintern. Men det känns som det först är på våren som man verkligen får tillbaka sin hobby.

Rensa ogräset

Redan vid några få plusgrader kommer ogräset börja sprida sig. Att vara ute i god tid när vinter går över mot vår är ett viktigt arbete som kan spara en hel del tid den kommande tiden. Ett par omgångar ogräsrensning är väldigt tacksamt innan man börjar så för första gången. Var försiktig med att gå alldeles för djupt ned i marken. Risken finns alltid att en del djupa ogräsfrön följer med upp.

Plantera tidigt

Många projekt hemma väntar ofta till sommaren, men plantering är ett vårarbete om något är det. Penséer är ett perfekt ställe att börja för att ge vårträdgården lite liv i vårträdgården. Men även ranunkel, primula bellis, hyacint och krokus är vackra vårblommor som alla kan prova på.

 Fixa träd och buskar

Tidigt på våren är också en bra tillfälle att klippa av döda grenar och kvistar från träd och buskar i trädgården. Inte alla ska beskäras samtidigt dock och det är alltid klokt att slå upp varje sorts träd och buske som finns i trädgården och se när det bästa tillfället är för var och en.